Ottentic website loading

BBQ workshop – ontdek het West-Vlaams rood rund op de Q

Gepubliceerd op: 02/09/2019

Op een unieke plek in Brugge, Ottentic, gaat BBQ Academy, in samenwerking met Vleesbedrijf Bourgonjon en Brochette.be op ontdekking rond het Belgische rund.


We selecteerden het West-Vlaams rood omdat dit, volgens de kenners, beschikt over een heel aparte smaak onder de Belgische runderrassen.


Vanuit Vleesbedrijf Bourgonjon ontdekken jullie dit ras, hun oorsprong, kweekproces en verwerkingsproces. Daarna identificeren we de onderdelen van het rund die verwerkt kunnen worden op de Q.


Chef Dimitri zal deze stukken dan perfect klaarmaken op de Zuid-Afrikaanse Braai die opgesteld staat in Ottentic. Daarbij gaat hij uiteraard dieper in op het maken en onderhouden van het vuur, direct en indirect grillen. Tijdens deze workshop zoeken we ook naar de perfect side dishes en sauzen voor deze heerlijke stukken vlees.


Deze workshop krijgt ook nog een vervolg trouwens: tijdens deze workshop selecteren jullie het meest smaakvolle, meest populaire stuk. Tijdens een 2de workshop, op het einde van dit jaar gaan we dan het meest succesvolle stuk selecteren uit verschillende rassen.


Wil je bij deze unieke workshop aanwezig zijn, wees dan snel en schrijf jezelf en je vrienden nu in voor een smakelijke top avond!