Bierdegustatie blindproeverij pilsen

In Ottentic zijn er steeds 2 bieren op vat te verkrijgen, een speciaal bier en een pils. Om te bepalen welke de beste pils is om op tap te steken, werd een blindproeverij van pilsen georganiseerd in samenwerking met biersommelier Kathleen. Alhoewel commerciële pilsen niet stroken met de waarden van Ottentic werden toch een aantal commerciële bieren in de selectie gestoken om een goede vergelijking te hebben met de artisanale pilsen. Alle deelnemers kregen een scoreblad waarbij ze per pils een score konden geven. De 11 pilsen werden 1 voor 1 individueel beoordeeld op de combinatie van uitzicht, geur, smaak en afdronk, zonder te weten welke pils ze voorgeschoteld kregen; een niet te onderschatten, maar wel een zeer leuke opdracht. 

Naast de verschillende soorten pils, konden we ook genieten van enkele heerlijke hapjes van 't Dozyn. Wat een gezellige avond!

Ook benieuwd naar de uitkomst? De 3 beste pilsen gekozen door ons proefpanel waren Bavik, Bockor en Strubbe pils met als koploper Bockor. Deze 3 pilsen zullen het komende jaar uit het vat geserveerd worden in Ottentic.