Brugse Triënnale: cultuur in Ottentic

Over de Triënnale in Brugge

Om de drie jaar brengt de Triënnale hedendaagse kunst en architectuur naar de straten van Brugge. Kunstenaars en architecten van over heel de wereld ontwikkelen nieuwe installaties en stellen ze gedurende vijf maanden tentoon doorheen de stad. Voor deze editie staat het sluimerend potentieel van de historische stad centraal. 

Op stap met Ottentic

Dat we in Ottentic van architectuur en kunst houden, is voor insiders geen verrassing. Daarom organiseerden we op zondag 14 april een culturele uitstap naar de Triënnale. Onder professionele begeleiding van twee gidsen bezochten we met een groep cultuurliefhebbers de verschillende kunstwerken. Wist je trouwens dat er een werk in de achtertuin van Ottentic staat? De link met Ottentic kon niet beter zijn! 

Cultuur opsnuiven

Na de geslaagde wandeling zakten we af naar Ottentic waar ons nog een verrassing stond te wachten. Deze keer hebben we zelfs de Triënnale tot binnen bij Ottentic gebracht. 
Niemand minder dan architect en Bruggeling Peter Van Driessche kwam zijn verhaal vertellen. In 2018 had hij zelf de eer om met architectengroep Atelier 4 een kunstwerk te maken. Hij plaatste toen op de site van Oud Sint-Jan een verticale leefstructuur op het water, genaamd Infiniti23. Lees er hier meer over.

Voor deze editie hebben we de eer om zijn werken tentoon te stellen in Ottentic. De miniaturen blijven heel de zomer staan en zijn te bezichtigen tijdens onze activiteiten.  


Deze zonnige zondag sloten we tevreden af met een heerlijk lunchbuffet verzorgd door onze huiskok Laurens.