Bier vernoemd naar stamvader David Jonckheere

Koen Jonckheere verdiepte zich enige tijd geleden in zijn stamboom en kwam in contact met Bart Jonckheere. Ze delen dezelfde stamvader 'David Jonckheere' en blijkbaar ook hun interesse in bier. Toen Koen hoorde dat Bart een bier brouwt met de naam 'David Jonckheere', twijfelde hij geen seconde: "Dat moeten we in Ottentic hebben!". Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf nu kan je dit heerlijke bier ook bij ons proeven!

Nog een opmerkelijk weetje... Niet alleen dit biertje werd vernoemd naar David Jonckheere, maar ook de nieuwe brug langs de N31, die voetgangers en fietsers over het kanaal van Sint-Andries en Sint-Pieters brengt, kreeg de naam 'Jonckheeresbrug'. Om het nog wat ingewikkelder te maken, wordt hier niet verwezen naar stamvader David Jonckheere, maar één van zijn nakomelingen met dezelfde naam. Hij bediende namelijk de veerpont waarmee hij tientallen jaren lang passagiers het kanaal overzette. 

Als dit geen mooi verhaal is? We organiseren binnenkort een event in Ottentic om het 'David Jonckheere' bier extra in de kijker te zetten. We houden jullie op de hoogte!